Een goede noodverlichting accu is noodzakelijk. In situaties van paniek en chaos is het namelijk belangrijk dat mensen snel een gebouw kunnen verlaten. Ook als het hele gebouw gehuld is in duisternis, omdat de netspanning bijvoorbeeld is weggevallen. Noodverlichting is dan de oplossing. Een noodverlichtingsarmatuur is aangesloten op de netspanning, waardoor de noodverlichting accu altijd opgeladen blijft. Ook tijdens stroomstoringen blijft deze dus gewoon werken. Bij ons kunt u deze noodverlichting accu's kopen.
Accu noodverlichting
Een noodverlichtingsarmatuur moet dus voorzien worden van een accupack. In een accupack zijn de batterijen aan elkaar verbonden. Dit kan op verschillende manieren:
- Side by Side: De cellen van de accu staan naast elkaar als een soort hekje. In deze constructie kunnen twee tot vijf cellen verbonden zijn.
- Stick: De cellen van de accu liggen achter elkaar in de vorm van een zaklamp. Ook in deze constructie kunnen twee tot vijf cellen worden verbonden.
Accu's voor noodverlichting moeten elke vier jaar worden vervangen. Bij ons kunt u vervangende accupacks kopen van ons huismerk. Onze huismerkaccu's presteren net zo goed als originele accu's, maar zijn wel een stuk goedkoper. U bespaart al snel 40 tot 50 procent op de aanschafprijs van de accu.
Verloopstekker voor Faston-aansluiting
Een noodverlichting accu wordt altijd geleverd met een Faston-aansluiting. Om deze aan te sluiten op het noodverlichtingsarmatuur heeft u een
verloopstekker nodig. Deze zijn gemakkelijk aan te sluiten aan de armatuur. U bestelt een verloopstekker in onze webshop voor diverse merken, zoals Famostar, Lien Blessing of Ecolight. Bij het uitzoeken van een verloopstekker dient u altijd rekening de houden met het merk van uw noodverlichtingsarmatuur.
Welke noodverlichting accu heb ik nodig?
Belangrijk bij de aanschaf van een accu voor noodverlichting is de stroom. Deze wordt aangeduid in Ah (ampère-uur). Hiermee wordt aangegeven hoeveel lading er gedurende één uur met een constante stroom van 1 Ampère gegeven kan worden.
Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving is het namelijk verplicht dat de vluchtwegverlichting binnen 15 seconden inschakelt en vervolgens minimaal een uur blijft branden. Met de noodverlichting accu's van 123accu lukt dit altijd.
Voor grotere bestellingen kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij helpen u graag!
Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:
Veelgestelde vragen
Hoe lang gaat een accu van noodverlichting mee?
Fabrikanten geven aan dat de accupacks van een noodverlichting tot zo’n 4 jaar meegaan. In praktijk gaan ze na die 4 jaar ook nog mee, alleen geven ze niet meer de gevraagde lichtopbrengst. Vandaar dat de accupacks na 4 jaar vervangen moet worden.
Hoe vaak moet ik de noodverlichting controleren?
U bent verplicht om een jaarlijkse controle en onderhoud van en aan noodverlichting uit te voeren. Dat is onder andere vastgelegd in het Gebruiksbesluit 2008. Hierin zijn landelijk uniforme regels vastgelegd over het brandveilig gebruik van bouwwerken en gebouwen.
Aan welke eisen moet mijn noodverlichting voldoen?
Allereerst bent u verplicht om elk jaar een controle en onderhoud uit te voeren. Daarnaast mogen de accupacks van uw noodverlichting niet ouder dan 4 jaar zijn, omdat deze dan niet de benodigde lichtopbrengst leveren.
Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over ons assortiment noodverlichting accu’s of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.