Voor uw oplaadbare batterijen is een oplader een noodzakelijk accessoire. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan batterij opladers. Lees hieronder meer over batterij opladers of kies hierboven direct voor de geschikte soort oplader.
Batterij opladers in ons assortiment
Bij ons kunt u naast alle gangbare batterijtypes ook terecht voor de bijbehorende opladers. Ons assortiment bestaat uit meerdere AA / AAA, C- en D-batterij opladers, zodat er altijd één aan uw wensen voldoet. Ook voor opladers voor 9V blok-batterijen of autoladers voor onderweg, bent u hier aan het juiste adres.
Verschillende soorten batterij laders
In ons assortiment vindt u diverse soorten batterij laders. Deze zetten wij hieronder voor u op een rij:
- Normale batterij laders: deze laders zijn geschikt voor Nikkelmetaalhydride (NiMH) en Nikkelcadmium (NiCD) batterijen. Vaak duurt het 12-16 uur voordat deze batterijen volledig opgeladen zijn. Overladen is niet mogelijk met deze batterij opladers.
- Snelladers: deze laders zijn geschikt voor Nikkelmetaalhydride (NiMH) batterijen. Het opladen van deze batterijen duurt tussen de 1 en 4 uur. NiCd batterijen hebben een grotere kans om in deze opladers overladen te worden, maar voor de algemene levensduur van oplaadbare batterijen zijn snelladers vaak gewoon een prima keuze.
- Auto-opladers: deze laders zijn geschikt voor Nikkelmetaalhydride (NiMH) batterijen. Deze opladers kunnen onder andere in de auto worden gebruikt.
Aantal laad kanalen van batterij opladers
Batterij opladers hebben vaak één, twee of vier laad kanalen. Het aantal laad kanalen geeft aan hoeveel batterijen(en) de lader apart kan laden. Als de batterij oplader vier batterijen kan opladen en twee laad kanalen heeft, dan moet u altijd de batterijen per set van 2 stuks in de oplader plaatsen. Bij deze opladers heeft het apparaat twee of twee keer twee batterijen nodig om het circuit te kunnen voltooien en zo het oplaadproces te starten. Indien de batterij oplader vier batterijen kan opladen en ook van vier laad kanalen voorzien is, kunt u zowel één, twee, drie als vier batterijen opladen.
Laadtijd van oplaadbare batterijen
Bij veel batterij opladers staat direct aangegeven wat de geschatte laadtijd is. Indien dit er niet bij staat kunt u het ook op een andere manier achterhalen. Hier komt een klein rekensommetje bij kijken.
Wanneer u een batterij oplader koopt staat in de specificaties van het product aangegeven wat de laadstroom van de lader is. De laadstroom wordt uitgedrukt in ampère (A). Vervolgens kunt u kijken naar de capaciteit van de batterij. Deze wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Om een schatting te maken van de laadtijd moet de capaciteit (mAh) door de laadstroom (A) worden gedeeld.
Dit is altijd een schatting. Het volledig opladen duurt vaak iets langer. Dit kan aan diverse factoren liggen, maar het voornaamste factor is dat; naarmate de batterij voller wordt, het opladen steeds moeizamer en inefficiënter gaat. Dit komt doordat de stroomdruk die al in de batterij is opgebouwd de toevoeging van meer stroom dwarszit.
Andere soorten opladers
Naast batterijladers en standaard batterijen, kunt u bij ons accu's bestellen voor bijna alle elektrische apparaten. Bent u toch op zoek naar een andere oplader of accu? Bezoek dan onze pagina voor overige accu’s of universele opladers, hier vindt u gegarandeerd waar u naar op zoek bent.
Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:
Veelgestelde vragen
Wat is een goede batterij oplader?
Welke batterij oplader het beste voor u is, is voor iedereen verschillend. Ten eerste is het van belang om rekening te houden met de soorten batterijen u wilt opladen. Daarnaast is het ook van belang om te weten hoe lang u bereidt bent om te wachten op het opladen van de batterijen en hoeveel laad kanalen de oplader heeft. Het gebruiken van snelladers lijkt misschien wel ideaal, maar voor sommige batterijen brengt dit al snel het gevaar met zich mee dat deze overladen worden. Daarnaast kunnen niet alle opladers 1 of 3 batterijen opladen, maar moeten deze in setjes van twee worden opgeladen.
Hoeveel kost het om een batterij op te laden?
Hoeveel het kost om een oplaadbare batterij op te laden, ligt onder andere aan de stroomtarieven. Daarnaast verschilt dit ook per batterij. U kunt dit zelf uitrekenen door te achterhalen hoeveel kWh de batterijen bevatten en dit vervolgens te vergelijken met uw stroomprijs in kWh.
Hoe moeten oplaadbare batterijen opgeladen worden?
Voor het opladen van batterijen heeft u een batterij oplader nodig. In deze oplader plaatst u de batterijen. Vervolgens verbindt u de oplader met een snoer en stekker met het stopcontact. Vaak wordt doormiddel van een lichtje aangegeven of de batterijen opgeladen zijn. De meeste batterij opladers stoppen vanzelf als de batterijen vol zijn, zodat overladen wordt voorkomen.
Is een snellader slecht voor een oplaadbare batterij?
Het gebruiken van een snellader voor het opladen van uw oplaadbare batterijen is niet schadelijk voor uw batterijen. Wel kan het snelladen van NiCd-batterijen de kans vergroten dat deze worden overladen en dus een minder lange levensduur hebben.
Hoe lang duurt het opladen van een batterij?
De laadtijd verschilt per batterij en lader. In sommige gevallen wordt dit al aangegeven in de productomschrijving. Indien dit niet het geval is, kunt u dit zelf uitrekenen door de capaciteit van de batterij (mAh) te delen door de laadstroom van de lader (A). Dit is een schatting en vaak duurt het opladen iets langer dan deze schatting.
Heeft u vragen over batterij opladers of wilt u wellicht meer weten over onze andere producten? Neem dan een kijkje op onze blog over opladers en opladen of neem dan contact met ons op. Wij helpen u natuurlijk graag.